zelena energija

Zelena energija – čista energija je v zadnjih letih postala cenovno dostopna. Njen vir so sonce, zrak, voda, veter in zemlja.

Strošek energije je možno znižati na več področjih: pri ogrevanju, elektriki in gorivu. Strošek ogrevanja lahko znižamo s povečanjem debeline izolacije in menjavo oken, lahko pa tudi z menjavo kurilne naprave z bolj naprednimi sistemi za ogrevanje, ki izrabljajo obnovljivo energijo – toplotne črpalke NIBE za hiše, za stanovanja in za industrijske objekte. Uredimo vam “vgradnjo na ključ”.

Strošek elektrike lahko znižamo tako, da optimiziramo in uskladimo električne uporabnike (znižanje konične moči), lahko pa prihranimo z menjavo neekonomičnih strojev in razsvetljave. 

Toplotna črpalka Nibe in klimatska naprava - ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje s kurilnim oljem je v zadnjih letih postalo neekonomično. Ponujamo vam širok izbor najnaprednejših toplotnih črpalk Nibe in klimatskih naprav svetovno znanih proizvajalcev.

Za svoj dom izberite sodoben in ekološki način ogrevanja ter si zagotovite velike prihranke. Naša ponudba zraven toplotnih črpalk Nibe in klimatskih naprav Mitsubishi Electric, Daikin, Samsung in ostalih vključuje tudi svetovanje, dostavo, montažo in garancijo. Držimo se rokov za izvedbo.

a) Zrak -> Zrak

Toplotna črpalka-klima Daikin E-ING zrak-zrak

Kot glavni vir se uporabi energija sonca, shranjena v zunanjem zraku.

b) Zrak -> voda

Tudi pri tem sistemu se kot glavni vir uporabi energija sonca, shranjena v zunanjem zraku.

c) Zemlja -> Voda (zemeljski kolektor)

Toplotna črpalka E-ING zemlja-voda

Kot vir toplote se uporabi energija sonca, ki se v toplem delu leta shrani v zemljo.

č) Zemlja -> Voda (vrtina)

Toplotna črpalka E-ING zemlja-voda2

Kot vir toplote se uporabi geotermalna energija zemlje.

d) Voda -> Voda

Toplotna črpalka E-ING voda-voda

Kot vir toplote se uporabi energija sonca, shranjena v podtalni vodi.

Sončna elektrarna - zelena energija iz sonca

S pomočjo sonca lahko pridobimo električno in toplotno energijo. Sončno obsevanje se spreminja skozi celo leto. Pozimi je sonca malo, njegova moč je nizka (do 300 W/m2). Poleti je sonca več, moč obsevanja pa je 4-krat višja kot pozimi (1200 W/m2).

Zelena energija iz sonca
Sončna elektrarna - princip delovanja - E-ING
Sonce - vir enegije - E-ING

Sončna elektrarna se lahko postavi na streho hiš in poslovnih objektov, lahko pa s pomočjo stojal tudi na brežine, obrnjene proti jugu. Vgradimo vam fotovoltajične panele, razsmernike in druge elemente sistema priznanih znamk.

Komunikacija pametnih hiš

Instalacije pri novogradnjah so glede na nove tehnologije postale obsežnejše kot v preteklosti. V hiši želimo različne elektronske sisteme, kot so alarm, video nadzor, regulacija ogrevanja, internet, TV, telefon, HIFI, WIFI, video domofon, pametna razsvetljava ter dovolj električnih vtičnic. V zadnjem času so v porastu brezžični sistemi – kamere, svetilke, roboti za čiščenje …

pametne_instalacije
Komunikacija pametnih hiš E-ING
Komunikacija pametnih hiš 2 E-ING

Zagotavljanje stabilnosti električnih omrežij

Razvijamo sistem, ki bo omogočal optimalno izrabo moči omrežja v hiši, na ulici in drugih javnih površinah.

Trenutno omrežje ima omejitve. Če ga želimo izkoristiti do polne obremenitve, vendar ne želimo izpadov omrežja, moramo nadzorovati porabnike večjih in tudi manjših moči. To so hitre polnilnice e-avtomobilov, električne peči, toplotne črpalke in drugi uporabniki, ki s trenutno povečano ali znižano močjo ne vplivajo na naše udobje, z njihovo kontrolo pa doprinesejo k stabilnosti omrežja.

PREVZEMITE NADZOR NAD STROŠKI ENERGIJE

Stroške energije v gospodinjstvu ali industriji lahko zmanjšate le z natančnim merjenjem porabe. Za to potrebujete ustrezno tehnološko rešitev. Inovativni sistem Reduxi na podlagi naprednih algoritmov meri in analizira rabo električne energije namesto vas. Z naprednimi funkcijami poskrbi za nižje stroške porabe in poveča energetsko učinkovitost. Skrbi tudi za upravljanje porabnikov in virov energije (hranilnik energije). Z dinamično avto polnilnico lahko zagotovimo veliko moč in hitrost polnjenja, ko je moč v omrežju na voljo (brezplačni podatki števca el. energije). Ko moči ni dovolj na voljo lahko tudi avtomatsko zmanjšamo moč toplotne črpalke. Vsi uporabniki v sistemu so povezani preko Modbus komunikacije. Napravam, ki nimajo možnosti povezave z Modbus komunikacijo dodamo ustrezen merilnik energije, ki podpira Modbus.

Zagotavljanje stabilnosti električnih omrežij
Zagotavljanje stabilnosti električnih omrežij 2

Hranilniki elekrične energije

Električno energijo  shranjujemo v akumulatorje. V kolikor je akumulatorjev priključenih v omrežje večje število in so razpršeni po omrežju, lahko s pravim nadzorom njihove vključitve v omrežje zagotovimo stabilnost omrežja. S partnerji razvijamo različne sisteme za hranjenje energije. Za več informacij nas kontaktirajte.

Hranilniki elekrične energije​
Hranilniki elekrične energije​ 2
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3
Hranilniki elekrične energije​ 3

Energetsko svetovanje, izračuni, el. meritve, termovizija

Za vaš objekt vam svetujemo glede izbire izolacije ovoja stavbe, ogrevanja in drugih investicij. Upoštevamo vaše želje in finančne zmožnosti. Naredimo vam energetski izračun. Uredimo vam tudi izvajanje meritev elektro-instalacij in strelovoda. Meritve objektov in strojev s termovizijsko kamero. Za več informacij nas kontaktirajte.

Energetsko svetovanje E-ING
Energetsko svetovanje2 E-ING